Kenneln startades 1989, då min första kull föddes. Collien har dock funnits i mitt liv sedan 1974, när Barnehof´s Black Brandy "Castor", kom in i vår familj. Vi besökte Lilli på Kennel Mosshill, som hjälpte oss att hitta vår Castor och jag tror att redan då föddes drömmen att en gång själv ha en kennel. Familjens andra collie blev Mosshills Harry Houdini och när han sedan lämnade oss 1987, så skulle inte mina föräldrar ha någon mer hund... (det är en annan historia - men som mest har de haft tre på en gång efter det).

Jag bestämde mig för att köpa en egen hund istället - en sobelhane skulle jag ha. Kontakt togs med Lilli på Kennel Mosshill  för att se vad hon hade för kullar. I juli 1987 hämtade jag min första egna collie, en trefärgad tik! Mosshills Black Bonnet "Trixi", hade allt som en collie ska ha, hon var glad, öppen, framåt, orädd, robust och hon blev med tiden stamtiken i min uppfödning.

Målet i min uppfödning är att få fram sunda och trevliga collie, gärna av den lite"äldre klassiska modellen". Jag vill få fram den "perfekta familjehunden", som ska trivas lika bra hos den aktiva familjen, som hos den kanske lite mer stillsamma pensionären...

Jag har under flera år varit sugen på att ha någon mer ras och valet föll till slut på en mycket pigg och livlig ras - Isländsk Fårhund. Vintern 2006 fick jag så min första kull valpar av denna ras. Gå gärna in på Ristas sida eller Ristas valpar!

Du som vill veta mer om kenneln, mina hundar eller vill besöka oss är hjärtligt välkommen.

 

 

       

       

                                      

      Adress:  Lycketorpet 101                      523 91 ULRICEHAMN                                                                                                                                                 

       Telefon: 0321-451 00

       Mobil: 070-5570006

       E-mail: kennel@tellusdream.se

 

           Så här bor vi (sommar som vinter)!

           

                           

                           

          

             

    Tillbaka till startsidan

Om kennelnKennelns hundarPlanerade valpkullarFödda valparValpköpares egna bilderFotogalleriKontakta kenneln

 

Vill du se bilder på de "gamla hundarna" ?

Klicka här  sun02.gif

                     

 

Antal besökare på denna sida sedan 2003-04-04